НОВИНИ

Калфин: Българското правителство не ме подкрепи за ОЛАФ

След 1 година различни конкурси, 9 кръга, стигнах до 2-ро място. Българското правителство чрез посланика си в Брюксел не ме подкрепи. Това заяви Ивайло Калфин в студиото на "Денят започва" по повод участието му в конкурса за генерален директор на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 22.06.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Ивайло Калфин коментира бежанската криза в Европа.

И в момента границите на Европейския съюз трябва да са затворени, не виждам какво трябва да се промени. Може би премиерът има предвид значително увеличаване на бюджета на агенцията ФРОНТЕКС, която да се разшири значително и да се пази по-добре границите. Това ще засегне в по-голяма степен обаче морските граници, предимно срещу трафика в Средиземно море.

Калфин призова да се изнесът извън Европа центровете, които приемат бежанци, тъй като в момента се подпомага трафикантската дейност. Германският вътрешен министър иска бежанците да се връщат в първата страна, която ги е регистрирала, в това число и България, но ние нямаме капацитет за това, нито самите бежанци искат да се връщат тук, каза още Ивайло Калфин.

Калфин коментира и вътрешнополитически проблеми. По думите му държавата трябва да подреди справедилива и прозрачна система по отношение на родителите на деца с увреждания, тъй като в момента никой не е доволен от сегашната политика. От промени на парче стигаме дотук, каза Калфин.

Според него решението не може да стане една седмица, а е нужна коренна промяна, социализиране на хората с увреждания. Има разработени изследвания на чужд опит, различна методика, която се прилага в различни европейски страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Порожанов: Очакваме още огнища на птичи грип, но няма опасност за хората
Румен Порожанов: Очакваме още огнища на птичи грип, но няма опасност за хората
Гости от Европарламента ще посетят кравата Пенка
Гости от Европарламента ще посетят кравата Пенка