НОВИНИ

"Калигула" на Албер Камю в Народния театър от есента

Спектакълът "Калигула" на Албер Камю ще бъде най-новото заглавие в репертоара на Народния театър за новия сезон от есента. Режисьорката Диана Добрева вече започна работа по емблематичната пиеса. В главната роля императора ще гледаме Деян Донков, а в актьорския състав са още Валентин Ганев, Йосиф Шамли, Александра Василева и Жорета Николова.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
21:48, 03.05.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Първата версия на текста на Камю е публикувана през 1944 г. и е част от „Цикъл на абсурда", заедно с романа „Чужденецът" и есето „Митът за Сизиф".

Диана Добрева - режисьор: Мисля че, темата за диктатурата отново идва на дневен реди и в този смисъл "Калигула" е един много актуален текст - за природата на диктатора, за желанието на самите народи да живеят в състояние на диктатура. Репетиционният период е така най-вълнуващото нещо в театъра и се надявам през този период ние да намерим нашия Калигула!

В образа на скандалния император ще се превъплъти Деян Донков. Пиесата го е заинтригувала изключително много с това, че при неговия герой - Калигула - категориите добро и зло са абсолютно размити и преобърнати.

Деян Донков: Чист трагикомизъм! Страхотна трагедия и в същото време комедия и двете присъстват със страшна сила в този изумителен текст.

Автор на сценичната версия е Александър Секулов. Композитор е Петя Диманова, а сценограф Нина Пашова. Премиерата е предвидена за 13 и 14 октомври на Голямата сцена на Народния театър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брад Пит разкри подробности за живота си след развода
Брад Пит разкри подробности за живота си след развода
Шефът на ФБР: Русия продължава да се меси в американската политика
Шефът на ФБР: Русия продължава да се меси в американската политика