НОВИНИ

Колеги на Стоянка Мутафова със спомен за нея

Отиде си Стоянка Мутафова. Примата на българския театър и кино ни напусна след кратко боледуване, на 97 години. Тя издъхна рано тази сутрин във Военно-медицинска академия. Над 70 години на сцената, десетки роли в театъра и киното. До последно Стоянка Мутафова беше до любимата си публика. Талантлива, неуморна и пряма. Така ще я запомнят нейните колеги.

bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 06.12.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Напусна ни най-аристократичният и усмихнатият актьор на Сатиричния театър и на България. Без съмнение, без Стоянка Мутафова Сатиричният театър няма да бъде същият.

Днес колегите на "каката", както я наричат в театъра, казаха, че ги е напуснал един изключително борбен човек с прекрасен и непреклонен характер.

Калин Сърменов: Тя даваше всичко от себе си. Даже си спомням, когато Орешарски беше, на тези митингите на Орешарски, тя каза "Да взема аз да мина през огражденията". И аз викам: "Како, моля ти се недей". И тя вика: "Мен няма кой да ме спре". И наистина - нея нямаше кой да я спре. Във всяко едно отношение. Светла ѝ памет!
Силвия Лулчева: Благодаря на Бог за тази среща и наистина България се разделя с изключителна личност с невероятен талант и изумителен човек. Поклон и светла ѝ памет! Благодаря ѝ за силата, за издръжливостта толкова дълги години да бъде в театъра, сред любимата ѝ публика и публиката, която безкрайно много трябва да ѝ благодари за всяка една усмивка.
Кръстьо Лафазанов, актьор: Един светъл лъч! Аз мисля, че човек не си отвива безвъзвратно. Той отива на друго ниво и винаги е с нас, ако му е било хубаво, докато сме работили. Тя винаги ще бъде с нас и ще ни помага.
Руслан Мъйнов, актьор: Изключително интелигентна жена, много талантлива актриса, надарена от Господ с мисия.

Христо Гърбов, актьор:
- Какво ще кажете на хората за дълголетието, Стоянка Мутафова?
И тя каза: А бе, да си гледат кефа! Това в крайна сметка изчерпва абсолютно нейното отношение към живота.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С минута мълчание депутатите почетоха паметта на Стоянка Мутафова
С минута мълчание депутатите почетоха паметта на Стоянка Мутафова
Билетите за Евровизия 2020 в продажба от 12 декември, ясни са и водещите
Билетите за Евровизия 2020 в продажба от 12 декември, ясни са и водещите