В Камбоджа тържествено посрещнаха пасажерите от круизен кораб, за които по-рано имаше съмнения за зараза с китайския коронавирус.

Круизният кораб "Уестърдам" остана две седмици в открито море, след като пет държави отказаха да го допуснат заради страха от коронавируса.

Развръзката за 1455-те пасажери и 802-ма души екипаж се оказа Камбоджа. След като бяха извършени необходимите тестове, здравното министерство на страната потвърди, че на борда няма нито един заразен.

Хун Сен, министър-председател на Камбоджа: Истинският проблем за Комбоджа не са новините за епидемията от коронавирус, а страхът.

Пасажерите бяха посрещнати лично от министър-председателя на Кaмбоджа. За тях ще бъдат организирани чартърни полети до дома.

Същевременно, притеснението за разпространение на коронавирус на круизни кораби се пренесе и в Австралия. Там беше тестван пътник, оплакал се от респираторно неразположение. Резултатите ще станат известни по-късно днес.

Китай откри нов метод за лечение на коронавируса

Китай откри нов метод за лечение на коронавируса

Техника за преливане на плазма от излекувани пациенти с коронавирус може да се окаже пробив в овладяването на епидемията.

Още по темата Новият коронавирус