Камион с 39 тела беше открит във Великобритания. Той е с българска регистрация от Варна и е на името на фирма на ирландска гражданка. Шофьорът на камиона е арестуван. Той е млад мъж от Северна Ирландия. Идентификацията на жертвите е в ранен етап. Британската полиция не съобщава каква е тяхната националност.

Полицията в графство Есекс, където е открит контейнерът с телата даде първоначална информация.

Пипа Милс, полиция на Есекс: Малко преди 1.40 сутринта днес получихме сигнал, че определен брой хора са открити в камион на Истърн Авеню в Грейс.Смятаме, че камионът е от България и е дошъл в Обединеното кралство през Холихед на 19 октомври.Спасителните екипи дойдоха на място, но всички 39 души са загинали. Първоначални данни говорят, че един от тях е тийнейджър, другите са възрастни. Шофьорът на камиона - 25 годишен мъж от Северна Ирландия е арестуван по подозрение за убийство. На този етап не сме установили откъде са жертвите. Идентификацията им ще бъде дълъг процес.

По-късно стана ясно, че шофьорът на камиона с ремарке се казва Мо Робинсън от Портадаун. Според полицията, ТИР-ът е пътувал от Зеебрюге в Белгия към Пурфлет в Англия и е бил на док в Търок на левия браг на Темза, половин час след полунощ.

Холихед, откъдето е влязъл е пристанище в Уелс и е входна точка за транспорта от Ирландия. Намира се на почти 6 часа път от Лондон. Ирландският премиер Лео Варадкар обеща разследване.

По информация на "По света и у нас" камионът в Есекс е с българска регистрация

По информация на "По света и у нас" камионът в Есекс е с българска регистрация

Британската полиция откри мъртви 39 души в камион в град Грейс на 32 километра от Лондон. Смята се, че камионът е дошъл от България. Посланикът ни в...

Според представител на Асоциацията на товарните превози в Северна Ирландия, ако камионът е тръгнал от България,то влизането му през Холихед е необичаен маршрут. Той смята,че заради засилените мерки за сигурност в Дувър и Кале,пътят от Шербург или Роскот във Франция и оттам до Дъблин и после до Уелс е по-използваем.Този факт усилва подозренията за преднамерено каналджийство.Водещата британска агенция за Борба с организираната престъпност изпрати на място свои служители.

Борис Джонсън, премиер на Великобритания: Това е невъобразима трагедия. Знам, че мислите и молитвите на всички са за тези, които загубиха живота си и за техните близки.

Не е установено къде по маршрута са се качили хората.По аналогия с предишни случаи, има вероятност да са мигранти и да са загинали от задушаване или обезводняване.