НОВИНИ

Камион се вряза в пешеходци в центъра на Стокхолм

Камион се вряза в група хора в центъра на шведската столица Стокхолм. Загиналите са най-малко трима, съобщава се и за ранени. Информацията е на местни медии. По централните улици на града цари паника, твърдят очевидци. Районът е отцепен, метрото в града е спряно. На място има полицейски коли и линейки.

камион вряза пешеходци центъра стокхолм
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 07.04.2017 (обновена)
10056
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Шведската полиция разглежда случая като тероризъм, пише Би Би Си. А по думите на премиера на Швеция - Стефан Льовен "всичко сочи, че случилото се е терористичен акт". По непотвърдена информация шофьорът на камиона е избягал от местопрестъплението, но след това е задържан.


По данни на посланика на България в Швеция Валентин Порязов инцидентът се е случил в 15:20 часа местно време. Товарен камион се врязал в централния вход на един от най-големите магазини в центъра на Стокхолм. Той се намира в търговска пешеходна зона, но точно до този магазин превозни средства могат да стигнат.

Към 16 часа местно време полицията все още не беше предоставила официална информация за жертви и ранени. Но в медиите се съобщава за 3 загинали и няколко ранени. Полицията разпространи предупреждение - гражданите да избягват търговската зона. На този етап няма данни за пострадали българи. За повече информация българите в Швеция могат да звънят на телефоните в посолството.

Телефони на българското посолството в Швеция:

0046 820 25 27

0046 87 23 09 38

0046 820 67 13

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Банско е лидер по прозрачност сред общините в страната
Банско е лидер по прозрачност сред общините в страната
Косовският президент отлага плановете за създаване на армия
Косовският президент отлага плановете за създаване на армия