Пътуващи билбордове върху камиони рекламират България в Европа с фотопана със знакови места от страната ни. Идеята е на видинска транспортна фирма, с която да бъдат показани българските туристически дестинации.

Повече от месец товарни автомобили с фотопана на исторически места у нас и природни забележителности привличат погледите в Европа.

Николай Попов, управител на фирмата: Тъй като туризмът е една от основните ни развити индустрии в България, затова решихме да представяме освен морето и други туристически дестинации, които могат да посетят поляци, унгарци, словаци и чехи.


Сред местата, които се рекламират са Старият Пловдив, Велико Търново, Трявна, Белоградчишките скали и Рилските езера.

Николай Попов, управител на фирмата: Гледам в интернет има доста отзиви и доста са позитивните. От шофьори разбирам, че и по границата ги заглеждат митничари, граничари и също им харесва.
шофьор на товарен автомобил: Предимно пътуваме- Полша, Австрия, Чехия, Гърция, общо взето по тези релации. Колегите предимно са учудени, възхитени по-точно. Други като нас поне няма, засега.

От видинската фирма вече имат подкрепата на Министерството на туризма за инициативата си и се надяват и други в бранша да последват техния пример.