Кампания "Подари надежда вместо цвете" в подкрепа на 14-годишния Иван Христов се проведе в Благоевград. Съученици и учители на момчето се обединиха около идеята на първия учебен ден да не се купуват букети. Те поискаха парите за тях да бъдат дарени за лечението на Иван, който тази година е осмокласник в Математическата гимназия в областния град.

Благоевград

Александрина Андонова, ученичка: Реших да дам пари, тъй като е по-добре да се дадат за нещо, за по важна кауза, за някой човек, който има нужда от нея, отколкото за цвете, което ще увехне във вазата в къщи на учителката. Когато разговарях и с моите съученици, те също са на това мнение и всъщност те са склонни да дадат повече пари отколкото за цвете.

Николай Каращранов – директор Първа математическа гимназия: Мисля, че такава една съпричастност дава и сили, не само увеличава и финансовите възможности.
Серия благотворителни инициативи за първия учебен ден в Русе

Серия благотворителни инициативи за първия учебен ден в Русе

Серия благотворителни инициативи за първия учебен ден в Русе С дарения за изграждане на плувен комплекс вместо цветя започна новата учебна година в О...