В игралната библиотека на "Карин дом" във Варна книгите са специални, защото изглеждат като играчки. Те помагат за развитието на децата със специални нужди. В ролята на добрия учител, психолог, лопопед и приятел са специалистите от екипа на "Карин дом".

Варна

Библиотеката за играчки в "Карин дом" е отворена за децата от целия град.

Николета Йончева, психолог във Фондация ”Карин дом”-Варна
"Тук родителите и други, които обгрижват своите деца, биха могли да дойдат и да се научат как да общуват със своето дете, как да играят с определени играчки. Всяка играчка има определена функция, референтна карта. Има колега, който подкрепя родителите и им казва кои играчки са подходящи за възрастта на детето и за някаква способност, която искат да развият в него.”

В тази Библиотека играта е основният начин, по който децата се учат и опознават света.

Николета Йончева - психолог във Фондация ”Карин дом”-Варна
“Обикновено когато дойдат децата тук ги оставяме сами да си изберат играчки. Така родителите се научават да наблюдават своите деца и да разбират какво харесват."

Играта трябва да е шумна и детето да бъде поощрявано при всеки свой успех. За да има повече такива полезни и мотивиращи играчки може да помогне всеки от нас, като се включи в кампанията ”Хартия за играчки“. Събраните средства ще са за обновяването и поддържането на детската игрална библиотека.Ненужната хартия ще се събира в двора на "Карин дом" всеки делничен ден от 8.30 до 16 часа до края на месец март.