Кампания в социалната мрежа за интеграция на деца с увреждания. Организира я фотограф любител. В рамките на инициативата "Различните" деца на България децата с увреждания ще се срещат със своите здрави връстници, за да се забавляват заедно на детските площадки.

Виктория е почти на 14. На 6-месечна възраст ѝ поставят диагнозата рак на гръбначния мозък.

Виктория Иванова: Направихме операция. Седем курса химиотерапия, които аз преживях много тежко.

Виктория успява да пребори болестта, но остава прикована към инвалидната количка. Ходи на училище и често излиза в парка, където намира приятели за игра.

Виктория Иванова: Гоненица това ми е любимата игра. Понякога на криеница, ама само те да се крият.

В края на миналото лято Виктория се запознава с дъщерята на фотографа любител Анна Йончева.

Анна Йончева: Говореха си, смееха се. В този момент дойде на дъщеря ми съученик и почна да говори: "Тя е болна, заразно болна, сега ще те зарази с гадни болести и ти ще ни заразиш и нас."

Анна решава да промени нещата и в края на март обявява в социалната мрежа началото на инициативата "Различните" деца на България.

Анна Йончева: Организираме срещи, на които целта е да се забавляваме, да научим децата, да покажем на хората, че децата могат да играят заедно.
Виктория Иванова: Ние не сме опасни. Ние не може да ви заразим, Ние сме като всички останали хора. Искаме да живеем. Искаме да имаме всички нормални неща.

"Различните" деца на България ще се срещнат с връстниците си утре в 11 часа в Борисовата градина в София. Анна ще ги заснеме и ще разкаже историите им в социалната мрежа.