Kампанията "Приятели, наши връстници гладуват! Да спрем това!" събира десетки хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на крайно нуждаещи се хора в Благоевград, както и на семейства, в които има наркозависими. За поредна година благотворителната кауза се организира от Общинския съвет по наркотични вещества, съвместно с Православния център в града.

Благоевград

Десетки доброволци, граждани, студенти и ученици се включиха в кампанията. Даряват се хранителни продукти като брашно, олио, ориз, боб, макаронени изделия, сладкиши и консерви.

Виолета Арести, Кипър: В Кипър много често даряваме и аз, и моето семейство, обаче тука в България за пръв път. Ние разбрахме от Фейсбук, ако трябва да бъдем точни. Дойдохме, питахме дали наистина е тук, и помогнахме с каквото можем.
Петя Смиленова: Искам да направя нещо добро и да помогна на нуждаещи се хора.

В благотворителната инициатива участват и представители на Общинския съвет по наркотичните вещества, защото всяко семейство, в което има наркозависим бедства.

Д-р Теменужка Любенова, ОБСНВ - Благоевград: И аз се надявам, че дори и с тази кампания правим превенция на употребата на наркотици. Защото повече хора да разберат, че това е пътят на наркотика, това е състоянието, до което довеждат наркотиците - едно семейство до мизерия.

В сградата на общината продължават да се събират хранителни продукти, за да бъдат зарадвани всички, които имат нужда. Те ще бъдат раздадени в навечерието на Великден.