НОВИНИ

Започна кампания срещу опасните селфита в Пловдив

С опасност за живота остава 14-годишното момче, което пострада на гара "Филипово" в Пловдив при опит да си направи селфи върху вагон-цистерна. То беше ударено от волтова дъга и е с тежко шоково изгаряне от втора и трета степен. В училището, в което учи момчето, започна разяснителна кампания за опасностите от екстремните селфита.

bnt avatar logo
от Г. Паскова
22:06, 15.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Мощната волтова дъга, преминала през тялото на момчето, е причинила тежки увреждания. Усложнения има и от падането му от цистерната.

Д-р Красимир Янев- Клиника по изгаряния, УМБАЛ "Св. Георги": Той не си спомняше името на баща си - толкова тежка ретроградна амнезия. Вчера от 16 часа той излезе от фазата на шока. Сравнително можем да кажем, че детето се подобрява, въпреки че остава все още опасността за живота.

В училището, в което учи момчето, започват лекции, за разясняване на последствията от опасната мода.

Сашка Кръстева- директор на СОУ "П. Кр. Яворов" - Пловдив: Психологът също влезе в класа. Децата са развълнувани от това, че можеше и на тях да се случи това, особено има и две момичета, които са били с него.

Децата са подценили опасността, казва и железничарят, видял пръв пострадалото момче.

Дончо Терзийски - техник: Ето има табелки на самите стълбове да не се качва, опасно е за живота, но всичко се пренебрегва. На всяка група не може да се тури охрана.
Д-р Красимир Янев - Клиника по изгаряния, УМБАЛ "Св. Георги": Екстремното селфи може да доведе до много страдания за цялото семейство.

Ето защо медиците настояват да започне национална кампания, която да разяснява рисковете от селфи-модата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Такса за туристи ще има в „Св. Александър Невски“
Такса за туристи ще има в „Св. Александър Невски“
Убиецът на Вероника иска намаление на присъдата си
Убиецът на Вероника иска намаление на присъдата си