НОВИНИ

Кампания за деца с диабет

Художничката Йорданка Янакиева гостува във варненската болница "Света Марина" с благотворителна кампания "Докоснах те с обич". Акцията е в подкрепа на децата, болни от диабет. Събраните средства ще бъдат дарени на Центъра за иновативни терапии и авангардни технологии при диабет.

bnt avatar logo
от Елена Георгиева
19:50, 15.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Йорданка Янакиева през последните години активно организира благотворителни кампании за деца. С първата беше купена инсулинова помпа за най-малкия диабетик в страната. Сега разпродава картините си и книгата "42 парченца любов" в подкрепа на Центъра за диабет във Варна.

"Защото явно не се помага достатъчно на тези деца и затова аз, човек, който мога да дам и искам да дам, аз го правя, за да помогна", поясни Йорданка Янакиева.

В центъра има около 300 деца, 50 от тях са на инсулинови помпи. С парите ще купят сензори.

"Нуждата от помпена терапия се увеличава, защото тя е най-подходяща за най-малките, но също така със всяка следваща година става все по подходяща и навременна", заяви проф. Виолета Йотова - ръководител на Първа детска клиника в УМБАЛ "Св. Марина"-Варна.

Тези благотворителни кампании са важни, твърдят родители.

"Да се види, че има доста дечица с това заболяване и е хубаво да има благотворителност, за да може да се помага", сподели Монка Трендафилова.

В благотворителната акция участваха и семейства с деца, болни от диабет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският бизнес готов за китайския пазар
Българският бизнес готов за китайския пазар
Животновъди: Избирайте внимателно агнешкото месо!
Животновъди: Избирайте внимателно агнешкото месо!