НОВИНИ

Кампанията "Капачки за бъдеще" се провежда днес в София

Втора благотворителна инициатива за събиране на пластмасови капачки се провежда днес в София. Всеки, който има събрани, може да ги донесе пред Националния стадион „Васил Левски", с което ще подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще". С парите от събраните капачки, предавайки ги за рециклиране, ще бъде закупен нов кувьоз за болницата в Чирпан. Желаещите да се включат в инициативата могат да предадат събраните капачки на специалния пункт пред стадион "Васил Левски" до 14 часа.

bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 14.04.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В Чирпанската болница на практика кувьоз няма. Единствения апарат за недоносени деца е на близо 45 години и е в окаяно състояние.

д-р Неделчо Тотев - директор: Практически вече е морално остарял и всякак, защото ако се не лъжа 73-та година беше закупен,е бил закупен.Аз не съм работил още тук и имахме наистина крещяща нужда от друг нов, който да отговори първо на изискванията на съвременните медицински технологии и второ да може наистина много по-добре да се справя с проблематиката, която обикновено се решава в него.

В болницата през миналата година са родени близо 200 деца, 5 процента от тях недоносени. С осигуряването на нов кувьоз ще може да се осигури адекватно лечение на недоносените, а не да се транспортират в други градове.

д-р Неделчо Тотев - директор: И във времето, в което детето бъде откарано в подходящото неонатологично отделение, в случая в Стара Загора по линия на Републиканската спешност, то трябва да остане в една среда, която е близка до майчината утроба. И кувьоза в тези случаи върши идеална работа, за да може все пак това дете да бъде спасено. На фона на тази ниска раждаемост в България.

Д-р Тотев изказа благодарност за инициативата ,,Капачки за бъдеще" и призова, който може, да се включи, за да може да се осигури адекватно лечение на новородените в Чирпан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контейнер на Женския пазар събира използвани дрехи
Контейнер на "Женския пазар" събира използвани дрехи
Световните реакции след ударите срещу Сирия
Световните реакции след ударите срещу Сирия