НОВИНИ

Кампанията на БНТ "Дари кръв" в Стара Загора

Десетки граждани се включиха в кампанията "Дари кръв" на Националния център по трансфузионна хематология, Българската национална телевизия и Първа инвестиционна банка в Стара Загора. Проектът за доброволното кръводаряване стартира през юли и ще обиколи 5 български града.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
11:21, 10.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Още от рано сутринта на булевард "Митрополит Методи Кусев" започнаха да пристигат доброволци. Пръв кръв дари заместник-управителя на институцията Тихомир Тотев. Той сподели, че за него това е един акт на човечност.

Тихомир Тотев: От доста време не съм давал кръв и използвам възможността да дам сега и ако мога да помогна на някой ще бъда щастлив.

Специално, за да се включи в кампанията днес време беше отделила и многодетната майка Гергана Радева. Тя дарява кръв за пети пореден път, защото знае цената ѝ.

Гергана Радева: Всеки трябва да я знае. Аз съм майка на 4 деца и знам, че когато има нужда някой ще помогне на теб. Сега аз мога да помогна.

Началникът на отделението по Трансфузионна хематология в Стара Загора, беше категорична, че трябва да има повече подобни кампании.

Д-р Милка Найденова: Защото самите пациенти не се разболяват кампанийно и добре е да има една регулярност на дарителите. Така всички лечебни заведения да бъдат задоволени с кръв.

Кампанията на БНТ "Дари кръв" продължава във Варна и Плевен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закриват автобусни линии в Пловдив?
Закриват автобусни линии в Пловдив?
До 9.00 часа в НС не е постъпвало искане за свикване на извънредно заседание​
До 9.00 часа в НС не е постъпвало искане за свикване на извънредно заседание​