НОВИНИ

Кампанията на БНТ "Спри, детето запази!" с образователен празник за Коледа

За пета поредна година Българска национална телевизия, съвместно със Столична община и Пътна полиция, организира детско коледно тържество, което е част от кампанията „Спри, детето запази!". По традиция образователното събитие по безопасност на движение по пътищата се проведе в Централен военен клуб, където всяка година Министерството на отбраната предоставя безвъзмездно зала за провеждане на инициативата. Тази година 17 декември (неделя) се превърна във вълнуващ празник за деца от социално слаби семейства и възпитаници на Специално училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев" - гр. София.

кампанията бнт спри детето запази образователен празник коледа
bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 19.12.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

В тематичната програма, която всяка година се организира от Съвета по безопасност за движение на децата по пътищата към Столична община, под ръководството на Симеон Симов, се включиха малките актьори от „Весел столичен светофар“. Те припомниха на малки и големи основните правила за движение по пътищата и организираха викторина с малчуганите. Въпроси за безопасността на пътя зададе и самият Дядо Коледа, който раздаде подаръци на децата и призова шофьорите да бъдат толерантни и особено внимателни към най-малките участници в движението.

„Въпросите, които Дядо Коледа задава на децата са свързани с най-важното, което те трябва да знаят за безопасното движение по пътищата. И понеже самият Дядо Коледа ги пита, с голямо вълнение и интерес те искат да се представят отлично и така по-лесно ще запомнят поднесената информация“, сподели Симеон Симов – секретар на Съвета по безопасност за движение на децата към Столична община.

Към родителите се обърна инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ при главна дирекция „Национална полиция“, припомняйки, че често децата възприемат поведението на възрастните като пример и затова е важно какви послания адресираме към тях.

За доброто настроение на празника се погрижиха танцьорите от формация „Emotion Dancing School“. Магията на празника бе дело на илюзионистите Боби Шоу и Маг Айвън. С изпълнения се включиха и известните изпълнители Богдан Томов, който е и дългогодишен посланик на инициативата, и Костадин Георгиев - Калки.

От 2012 година обществено-значимата кампания „Спри, детето запази!“ на БНТ отчита реални резултати: десетки пешеходни пътеки в София бяха повдигнати, а над 120 – осветени, монтирани са над 80 предупредителни пътни знака с логото на кампанията в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря. Предстои да бъдат поставени такива и в други населени места.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Районната прокуратура във Варна разследва инцидента с битото момче от Сирия
Районната прокуратура във Варна разследва инцидента с битото момче от Сирия
300 са събитията в страната по време на българското европредседателство
300 са събитията в страната по време на българското европредседателство