НОВИНИ

Кампанията "Великден за всеки" събра повече от 150 000 лева

За десет дни кампанията "Великден за всеки" събра повече от 150 000 лв. в помощ на бедните пенсионери. Капманията, по инициатива на омбудсмана Мая Мянолова, е насочена към възрастните хора, които няма да получат великденска надбавка към пенсията си, тъй като доходите им надхвърлят с малко прага от 300 лв.

bnt avatar logo
от Е.Иванова
19:01, 16.04.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Манолова каза, че през този уикенд в кампанията са се включили и студенти доброволци чрез инициатива, наречена "Купи и дари". Тя допълни, че през следващата седмица кампанията ще се разрасне и с участието на фирми, произвеждащи храни, които ще дарят хранителни продукти за празника.

Мая Манолова - национален омбудсман: Включват се граждани, представители на институции, фирми, които са социално ориентирани. Предполагам, че през следващите десет дни този процес ще стане още по-отчелив, още повече хора ще се включат.....Всеки допринася, с каквото може и се надявам за Великден да направим щастливи максимален брой възрастни хора.

Много работодателски организации също са подкрепили идеята.

Цветан Симеонов - председател на БТПП и работодателските организации: Мисля, че начинът, по който се поднася кампанията е много убедителен първо и второто - делото, за което се искат тези пари - наистина всеки има по някой възрастен човек наблизо до себе си и му влиза в положението заради ниските пенсии.

Мая Манолова допълни, че средствата ще се изразходват по прозрачен начин и всяка една стотинка, влязла в кампанията, ще отиде за ваучер на пенсионер. Националният омбудсман каза още, че тя и екипът й работят по вариант за раздаване на ваучери в зависимост от размера на получаваната пенсия, като ще бъдат използвани данни от НОИ, а ваучерите ще бъдат раздавани по възходящ ред.

Кампанията продължава до 25 април. В края й ще бъдат обявени всички дарители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов: Протестът в Димово е справедлив
Цветан Цветанов: Протестът в Димово е справедлив
Британската полиция арестува мъж по подозрение за терористични престъпления
Британската полиция арестува мъж по подозрение за терористични престъпления