НОВИНИ

Канада и Франция са решени да засилят сътрудничеството си срещу тероризма

Френският премиер Манюел Валс заяви днес при посещение в Канада, че двете страни са решени да засилят борбата си срещу тероризма, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:42, 13.10.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
канада франция решени засилят сътрудничеството тероризма

"Заедно сме абсолютно решени да засилим сътрудничеството си срещу тероризма", каза той на пресконференция с канадския си колега Джъстин Трюдо. "Тероризмът засегна тежко Франция, Канада също не остана незасегната и тероризмът ни заплашва и в момента", заяви френският премиер, който е на официално посещение в Канада от вчера.

Двете страни са се споразумели да засилят още повече вече отличното сътрудничество между полицейските и разузнавателните си служби, "както и да продължат съвместните дискусии за борбата с радикализацията, която във Франция, за нещастие, засяга няколко хиляди младежи", заяви Валс. Френският премиер отбеляза, че с канадския си колега са обсъдили и основните международни кризи, "особено сирийската драма, ужасяващата трагедия, която преживяват Алепо и неговите жители, изправени пред цинизма и бруталността на подкрепяния от Русия сирийски режим".

Валс приветства завръщането на Канада на международната сцена, "със своите ценности и своите ангажименти". "Имаме нужда от Канада в Близкия изток и в Африка, в ООН и навсякъде, където стабилността и сигурността ни са заплашени от кризи", подчерта френският премиер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов настоя да бъде изплатено всичко дължимо на миньорите
Премиерът Борисов настоя да бъде изплатено всичко дължимо на миньорите
Да бъдеш част от редиците на българската армия
Да бъдеш част от редиците на българската армия