НОВИНИ

Канада посреща първите бежанци

Първите 300 сирийски бежанци се очакват да пристигнат днес в Канада. До края на годината страната ще приеме 10 000 мигранти.Новодошлите ще бъдат разпределени в 36 канадски града.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:23, 10.12.2015
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Либералното правителство на Канада започва да приема 10 000 бежанци до края на годината. Те от лагери в Йордания, Ливан и Турция.

Бруно Сакомани, посланик на Канада в Йордания: "Работим усилено , за да отведем 10 000 души в Канада до 31 - ви декември и още 15 000 до края на февруари".

Бежанците се надяват да бъдат сред избраните и таят надежда за по-добро бъдеще.

Абу Махер, сирийски бежанец в Йордания: "Не искаме да напускаме , защото сме ядосани на някоя партия, не , не , проблемът е че няма работа за нас ".

В програмата се включва и върховният комисарият за бежанците към оон.Оттам проверяват ириса на очите на кандидатите и биометричните им данни ,за да са сигурни , че се е явил повиканият човек.

Карен Уайтинг, агенция на ООН: "Търсим предимно социално и икономически уязвими хора "

В Канада вече са готови да посрещнат бежанците.В градчето Гранби в Квебек например ще дойдат 70 души Не само местни хора , но и интегрирали се вече емигранти от Косово очакват сирийците и предлагат помощта си. Специален център ще дава информация и съвети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Осло връчиха Нобеловата награда за мир
В Осло връчиха Нобеловата награда за мир
Повишена тревога за терористична заплаха в Женева
Повишена тревога за терористична заплаха в Женева