НОВИНИ

Канадският премиер нарече стрелбата в Квебек терористичен акт

Канадският премиер Джъстин Трюдо нарече терористичен акт нападението в джамия в Квебек. "Осъждаме този терористичен акт, насочен срещу мюсюлмани, намиращи се на едно място на вероизповедание и убежище", се казва в изявление на Трюдо.

bnt avatar logo
от БТА
09:53, 30.01.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света
канадският премиер нарече стрелбата квебек терористичен акт

Премиерът изрази най-искрените си съболезнования на семействата и на приятелите на убитите в атаката и пожела бързо възстановяване на ранените. По последни данни двама мъже със скрити лица влезли в ислямски културен център в Квебек вчера около 19,30 ч. местно време /00,30 ч. по Гринуич днес/. В комплекса има джамия, в която тъкмо приключвала молитвата. Според очевидци двамата нападатели открили огън по богомолците, а после избягали. Полицията бързо дошла на мястото. Двамата нападатели били арестувани в района, предаде Франс прес. Властите ще обявят повече подробности на пресконференция по-късно днес.

"Многообразието е нашата сила, а нашата най-скъпа ценност е религиозната толерантност", каза Трюдо във връзка с атентата. "Канадските мюсюлмани са важен елемент от нашата национална тъкан и безумни действия като това нямат място в нашите общности, в нашите градове и в нашата страна", допълни Трюдо. Пет души станаха жертва на нападението. Ранените са най-малко десет, съобщава Си Ен Ен, цитирана от ТАСС. По време на нападението в джамията е имало десетки хора. Радио Си Би Си съобщи, че нападателите викали "Аллах акбар", предаде ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бездомници в Пловдив отказват подслон в студените дни
Бездомници в Пловдив отказват подслон в студените дни
Фолксваген изпревари Тойота по продажби в света за 2016 година
Фолксваген изпревари Тойота по продажби в света за 2016 година