НОВИНИ

Марин Льо Пен посети фермерско изложение в търсене на подкрепа

Кандидат-президентската кампания във Франция върви с пълна сила. Представителят на десницата Марин льо Пен вече посети най-голямото фермерско изложение в Париж. До края на седмицата центристът Еманюел Макрон и консерваторът Франсоа Фийон ще се срещнат с фермерите в опит да спечелят подкрепата им.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
22:15, 28.02.2017
Чете се за: 01:01 мин.
По света
марин льо пен посети фермерско изложение търсене подкрепа

Хиляди крави, прасета и други селскостопански животни посрещнаха кандидата на френската десница Марин льо Пен на фермерското изложение в Париж. Визитата на льо Пен не е случайна. Преди всички президентски избори, кандидатите редовно посещават събитието, за да спечелят подкрепата на фермерите, които са част един от най-големите браншове в страната. Те за пореден път обещават нови решения за френските ферми, които изпитват затруднения след години на криза. След като опита пъпеши и разгледа звездата на изложението - крава от областта Бретан, крайнодесният кандидат Марин льо Пен заяви:

"Трябва да направим нашата земеделска политика по-френска. Трябва да запазим качеството на нашите продукти, да запазим това, което ги прави специални като в същото време останат висококачествена стока за другите страни. Най-вече фермерите трябва да могат да живеят благодарение на това, което са произвели и техните наследници също да имат мотивацията да се занимават със земеделие."

Марин льо Пен призова за съставяне на национална политика в тази сфера, за да могат властите във Франция сами да решават как да се разпределят отпусканите средства.

На изложението присъства и земеделският министър Стефан льо Фол, който заяви, че силното желание на Льо Пен за излизане от ЕС и еврозоната ще бъде пагубно за много френски ферми, тъй като така те няма да имат възможност да се конкурират на международно равнище.

Нито един френски политик обаче няма лесно решение за този губещ сектор, който разчита в огромна степен на европейски субсидии като в същото време е с важно обществено значение. Центриският кандидат Еманюел Макрон ще посети утре изложението в Париж.

Консервативният кандидат Франсоа Фийон също се очаква да посети изложението утре, докато този на социалистите Беноа Амон се очаква да бъде там в четвъртък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха годишните награди за мода Златна игла
Връчиха годишните награди за мода "Златна игла"
Двама мъже нападнаха с нож деца в училищен двор
Двама мъже нападнаха с нож деца в училищен двор