НОВИНИ

Кандидатстудентска борса във Варна

16 български университета взеха участие в Кандидатстудентската борса във Варна. Учениците, избрали да продължат образованието си в страната, получиха актуална информация за специалностите и условията за кандидатстване, класирането и записването.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
20:30, 15.03.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Георги Данов вече е студент в първи курс. Избрал е университетът, в който учи, след като посетил миналогодишната кандидатстудентска борса. Сега е тук, за да помогне на бъдещите студенти със съвети и насоки.

Георги Данов, студент
“Най-важното нещо, което интересува един кандидат-студент са специалностите и качеството на образование. Последните борси, на които съм бил, кандидат-студентите идват насочени и ги интересуват конкретни въпроси.”
Вяра Пожидаева, Сдружение „Кандидатстудентска борса“
“Каква специалност да си избера, за да стигна до желаната от мен професия, защото невинаги заглавието на специалността много точно отговаря на професията, на професионалната реализация.”

Вяра Пожидаева споделя, че и тази година най-голям е интересът към компютърните науки. Много ученици се насочват и към инженерните и хуманитарните специалности.

Мартин Петров
“Горско стопанство в Лесотехническия университет. Изглежда ми интересно и ще се пробвам поне.”
Ана-Мария Георгиева
“Връзки с обществеността искам да уча в Софийския университет, защото искам да се занимавам с комуникативност, с хора, със света.”

Кандидатстудентската борса продължава и утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Федералният резерв на САЩ увеличи Основния лихвен процент на 1%
Федералният резерв на САЩ увеличи Основния лихвен процент на 1%
Шивачка чака заплата вече 8 години
Шивачка чака заплата вече 8 години