НОВИНИ

​Кандидатът на ГЕРБ спечели местния вот в Галиче

Кандидатът на ГЕРБ спечели местния вот в Галиче, стана ясно малко след приключването на изборния ден. По предварителни данни - за Страхил Стоянов, издигнат от управляващата партия, са гласували 497 избиратели, а за кандидата на БСП Веселин Тушинов - 470.

bnt avatar logo
от БНТ
22:44, 27.05.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

На вота преди седмица - Тушинов водеше с 19 гласа. Избирателната активност на днешния балотаж е доста по-висока от първия тур, а напрежението между привържениците на двамата кандидати се изостряше през целия ден. Въпреки напрегнатата обстановка, вотът протече без особени нарушения.

Преди обед беше подаден само един устен сигнал, отхвърлен като неоснователен. В следобедните часове в Общинската избирателна комисия постъпиха общо 4 писмени жалби от БСП, като 3 от тях са отхвърлени.

Отново възникна нарушение с мобилната избирателна секция, като сега това доведе до административно наказание за членовете ѝ. До избори в село Галиче се стигна след осъдителната присъда на скандалния кмет Ценко Чоков и прекратяване на правомощията му, защото от две години той е в ареста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С тържествена заря-проверка в Козлодуй почетоха подвига на Ботевата чета
С тържествена заря-проверка в Козлодуй почетоха подвига на Ботевата чета
Джузепе Конти върна мандата за премиер на Италия
Джузепе Конти върна мандата за премиер на Италия