НОВИНИ

Кандидатът на ГЕРБ за президент ще е член на партията

Кандидатът на ГЕРБ за президентските избори ще бъде свързан с партията, т.е. ще е партиен член, каза днес във Варна в отговор на въпрос зам.председателят на партията и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

кандидатът герб президент член партията
bnt avatar logo
от БНТ
11:29, 03.07.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

В ГЕРБ се обсъждат достатъчно кандидатури за президентските избори, за да можем да вземем правилното решение, каза още Цветанов. Решението като цяло вече е ясно, допълни той. Цветанов припомни, че премиерът Бойко Борисов и той са заявили, че в момента по-добрият вариант е правителството да работи спокойно, да може да реализира всички ангажименти, които е поело към развитието на регионите, и затова тактически партията не обявява кандидата си толкова рано.

След атентатите в Истанбул определено има риск, но към настоящия момент - поне това, което беше оповестено от специалните служби, няма потенциална заплаха, посочи Цветанов. Той допълни, че за него по-важното е, че правителството е готово да внесе законопроекта, свързан с антитерористичното законодателство. Цветанов уточни, че във вторник ще има Съвет по сигурността при премиера, където окончателно ще бъде обсъден и финализиран законопроектът, за да може да бъде гледан на Министерски съвет в сряда. След това той ще влезе в парламента за обсъждане в специализираните комисии, за да може да бъде приет на първо четене до ваканцията.

Зам.председателят на партията съобщи, че в края на август Варна отново ще е домакин на поредна младежка академия на ГЕРБ, като в нея ще участват 240 младежи.

Цветанов отбеляза, че е във Варна за рутинна среща със структурите на партията. Във Варна ще говорим с кметовете, общинските ръководства за подготовката за формирането на общинските центрове за предизборната кампания. При тези срещи можем да получим обратната връзка за проблемите, които трябва да бъдат решавани, и когато са редовни те допринасят за реалния политически живот в партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подозрения срещу Хилари Клинтън в конфликт на интереси за гръцкия дълг
Подозрения срещу Хилари Клинтън в конфликт на интереси за гръцкия дълг
Спасяват отделението по хемодиализа в Карлово
Спасяват отделението по хемодиализа в Карлово