НОВИНИ

Кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ не е съгласувана с НФСБ

Разминаване сред Патриотите около кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на антикорупционната комисия. Оказва се, че номинацията не е съгласувана с НФСБ. С коментарите от парламента - вижте прякото включване на Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:06, 20.11.2019
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Валери Симеонов, Обединени патриоти: Ние сме поканили г-н Цацаров утре, ще го изслушаме и чак тогава ще може да вземем решение. Мисля, че така е редно.
Емил Димитров, Обединени патриоти: Г-н Валери Симеонов е поискал среща с г-н Цацаров. Предполагам, че тази среща утре ще се състои и ако има нещо неуточнено, ще го уточнят. Но доколкото усещам настроенията в колегите, всички одобряват едно такова предложение.
Даниела Дариткова, ГЕРБ: Така или иначе не беше възможно всеки народен представител от двете парламентарни групи да се подпише под това предложение, защото времето не позволяваше да се случи това, но наистина кандидатурата е консенсусна.
Симеон Найденов, "Воля:
Какво състезание очаквате?
- Благодаря за въпроса, но ще се въздържа от отговор, тъй като днес изтича последният срок за подаване на документи, ще се въздържа до утре и няма да отговарям.

Днес изтича срокът за внасяне на номинации за кандидати за председател на КПКОНПИ. От БСП и ДПС не са коментирали все още тази тема.

;
Павел Шопов, "Атака": Стъпка по стъпка, се стигна до това безчестие - да бъде днес предложен за заместник-председател на българското Народно събрание един провалил се вицепремиер. И аз не знам хилядите, които протестираха миналата година против него, и които искаха неговата оставка, това бяха национални протести, може би най-мощните протести в мандата на този парламент, какво ще си помислят и какво ще кажат.
Мустафа Карадайъ, ДПС: Изборът на нов заместник-председател на Народното събрание днес според нас е обида към парламентаризма, поредното падение на Народното събрание и народните представители на ГЕРБ и БСП, които извършиха този акт. Кошмарът на майките на деца с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП.
Валери Симеонов, Обединени патриоти: Мене не ме притеснява, защото познавам много добре както "Атака", така че те са предвидими с тяхната реакция, така и ДПС. И до известна степен това е един вид номинация от тяхна страна, тяхното поведение. Приемам го като такова.
Цвета Караянчева, председател на НС: Ние подкрепихме г-н Симеонов, защото в крайна сметка спазваме правилника, а това е възможност и право на парламентарните групи да излъчват заместник-председатели.
;

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше категоричен пред журналисти в кулоарите на парламента, че позицията на НФСБ за кандидатурата на Сотир Цацаров не е потърсена, че тази номинация не е обсъждана вътре в парламентарната група на ОП и утре предстои среща с настоящия главен прокурор, на която да бъде обсъдена неговата номинация за шеф на антикорупционната комисия.

Според ГЕРБ няма разминаване и тази кандидатура среща подкрепа от управляващото мнозинство.

Ето още от коментарите по тази тема:

;

Още една тема от парламента. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше избран за зам.- председател на НС.

От ДПС напуснаха залата непосредствено преди гласуването в знак на несъгласие. Несъгласие изразиха и от "Атака". Управляващите обясниха защо са подкрепили кандидатурата на Валери Симеонов.

Ето още от реакциите:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични за година, предлага Петков
Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични за година, предлага Петков
Перничани искат оставката на управителя на ВиК-Перник
Перничани искат оставката на управителя на ВиК-Перник