НОВИНИ

Канелата има охлаждащ ефект

Канелата в храната може да охлади тялото с два градуса, като носи и други ползи за здравето. Учени от университета на Мелбърн установиха, че канелата допринася за доброто състояние на стомашната стена, като намалява отделяната стомашна киселина и пепсините и така сваля температурата. Това сигурно е една от причините канелата да е толкова популярна в топлите райони.

bnt avatar logo
от БТА
10:56, 05.10.2016
Чете се за: 00:10 мин.
Още
канелата охлаждащ ефект

Учените са работили с прасета. Когато те се хранят, се увеличава въглеродният двуокис в стомаха им. Намаляването на стомашната киселина и пепсините го охлажда в процеса на храносмилане. За изследването са използвани сензори в капсули, които животните са гълтали. Според учените подобен вид сензори са много полезни за наблюдаване и диагностициране на гастроентерологични болести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 4655 мигранти бяха спасени в Средиземно море
Близо 4655 мигранти бяха спасени в Средиземно море
Жан-Клод Юнкер: България може да разчита на нас
Жан-Клод Юнкер: България може да разчита на нас