НОВИНИ

„Капачки за играчки“ за ново педиатрично отделение в Русенската болница

Организации в Русе събраха над 500 килограма пластмасови капачки, за да оборудват част от новото педиатрично отделение в Русенската болница. Повече за кампанията „Капачки за играчки“ вижте в рубриката ни „Търси доброто“.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе
19:56, 25.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Ето така изглежда педиатричното отделение в Университетската многопрофилна болница в Русе, в което момента се лекуват малките пациенти. А това е новото отделение за деца, което беше ремонтирано с дарение от 500 000 лева. То в момента е цветно и уютно, но се нуждае от мебели и оборудване, за да заработи. Затова и болницата започва кампанията „Капачки за играчки“, чиято основна цел е да обзаведе занималнята в отделението.

Идеята хрумва на социалния работник Биляна Рекинова. Тя публикува информация за инициативата в социалните мрежи и само за час става чудо.

Биляна Рекинова – социален работник: Започнаха да прииждат хора с коли, да се обаждат по телефона от всевъзможни краища на град Русе и да ги носят при нас, за да помогнат. Това е надежда за мен, че в хората има добро.

И така са събрани вече над 500 килограма капачки, които ще бъдат предадени на вторични суровини и с парите децата ще получат пространство, в което ще се чувстват като у дома.

Стела Кръстева – връзки с обществеността в УМБАЛ – Русе: Занималнята ще е мястото, където децата ще нарисуват една рисунка и ще имат мъничко време да се отделят от болничната среда.

В Русенската болница разчитат на добрината на дарителите и се надяват новото педиатрично отделение да отвори врати през септември тази година. То ще разполага с 45 легла и в него ще работят 11 лекари. А кампанията „Капачки за играчки“ продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Професия журналист“: Младите искат повече предавания с тяхно участие
„Професия журналист“: Младите искат повече предавания с тяхно участие
Българската позиция на срещата на върха на НАТО в Брюксел
Българската позиция на срещата на върха на НАТО в Брюксел