Запачна „Капана фест - лято 2018". Четири сцени в прочутия пловдивски квартал посрещат световни музиканти от различни жанрове. Базар на занаятчийски изделия, литература, кино и детска програма също ще бъдат част от фестивала, който продължава до утре вечерта.

Пловдив

Тази година особени късметлии са феновете на хип хопа, които пяха, заедно с една от най-перспективните млади звезди на хип-хопа - магьосницата от Лос Анджелис Gavlyn.

Gavlyn: Трудно е да бъдеш дама в рапа, само ако сама си го направиш да е трудно. Предполагам, че всички предизвикателства, които пресичам, ми помагат да се усъвършенствам и четно, това не е никакъв проблем за мен.

Българската рап сцена също бе представена с актуални реформатори в жанра. Така известният Жлъч се възползва от присъствието на задокеанската си колежка, записа съвместна песен с нея, за която се заснема клип, който да улови атмосферата на Капана и неговия фестивал.

Жлъч: Продукцията е на DJ Skill, доста добре познат в Пловдив, колекционер, хип-хоп легенда. И то записахме днес парчето ще е готово много скоро.

За феновете на джаза и на по-твърдите звуци също има предложения на световно ниво. Всичко е силно гарнирано с качествени напитки и храни, работилници за малки и големи, базар, прожекции и много специални гости от всички изкуства.