На армията трябва да осигурим най-доброто възможно, за да изпълняват най-добре своя дълг. Това коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на "Панорама", по повод процедурата за избор на нови изтребители за армията.

През 2 години се сменяше мнението какви самолети трябва да се купят, коментира той.

Военните казват, че F-16 e най-доброто. Част от тях имат притеснения, че след това по стар български обичай обаче няма да се отделят средства за поддържане, заяви Каракачанов. По думите му купуваме бойни самолети за 40 години напред.

Полк. Димитър Стоянов: Доставката на F-16 би отнела 5-6 години

Полк. Димитър Стоянов: Доставката на F-16 би отнела 5-6 години

Противопоставянето между институциите не е в полза на българското общество. Няма как обаче да има компромис в борбата с корупцията, в борбата за по-ви...

В хода на преговорите ще стане ясна окончателната цена. Досега в разговорите и с трите държави казват, че ще се съобразят с нашите условия. Такова беше и съобщението от Белия дом. Те са склонни да се съобразят с ценовите параметри, заложени от българския парламент. Ако условията не са изгодни, ще го кажа в прав текст, коментира военният министър.

Той призова дебатът в парламента да не се променя в "Русия срещу Америка".

По повод напрежението във Войводиново министър Каракачанов каза, че трябва да се акцентира върху образованието на ромите и да се спазва законът.