Красимир Каракачанов отказа да каже за кого ще гласува на втори тур, понеже смята, че това може да се прочете като пропаганда за единия от двамата кандидати.

Красимир Каракачанов: Моите избиратели не са овце да им казвам за кого да гласуват, те сами могат да преценят. Нямам моралното право да им кажа за кого да дадат своя вот. Нека гласуват по съвест.

Каракачанов припомни, че още на 6 ноември е отказал да призовава избирателите си да гласуват конкретно за някого на балотажа.

Красимир Каракачанов: Още след първия тур заявих, че няма да призовавам никого да гласува, понеже, както казах тогава, не съм овчарина и чубанина, с гегата да насочвам. Моите избиратели не са стадо.

Според него нито един от кандидатите в тези 5 дни не се е ангажирал с решения за справяне с бежанската криза в нашата страна, което разединявало България.

Каракачанов коментира и евентуални парламентарни избори.

Красимир Каракачанов: Ако правителството подава оставка, я приемам, няма какво да се говори, това е конституционна ситуация.

Каракачанов изрази резерви към решението на Борисов да обвърже изборите със съдбата на кабинета.

Красимир Каракачанов: Така е решил Борисов, така го е казал. Мисля, че това е една от причините да получи накзателене вот.

Според Каракачанов възможностите на ГЕРБ за управление не са изчерпани, но трябва да имат друг начин на мислене и трябва да си направят поуките след изборите.


Гледайте целия разговор в предаването "Още от деня".

Красимир Каракачанов: Ще изненадаме социолозите и Екзит пола

Красимир Каракачанов: Ще изненадаме социолозите и Екзит пола

Имаме победа на патриотите в България, социологическите агенции ни поставят на трето място, каза Валери Симеонов. Валери Симеонов: Коалиция "Обединени...