Българското правителство не е приемало и няма да приема политика за разселване на имигранти, било то от Западна Европа или от съседни страни. Това заяви на граничен пункт „Кулата" министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

И „Гранична полиция", и Министерство на отбраната са взели всички необходими мерки да спрат евентуална бежанска вълна към страната ни, увериха министър Каракачанов и вътрешния министър Младен Маринов, които направиха оглед на буферната зона между България и Гърция в участъка между Кулата и Промахон, както и на част от граничната зона в района на планините Беласица и Славянка.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: В района на Одрин както знаете от миналата седмица има много хора. Основната им цел като маршрут е Гърция, от Гърция Македония и на Запад. Но това което е ясно и това е информация от партньорските служби, че те са обсъждали вариант алтернативен. Ако бъдат спрени на гръцка територия, като алтернативен маршрут да се ползва България.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Виждате че има усилени наряди, включително и сили на жандармерията, с колеги от армията. Целта е на място да проиграят плана който е за действие при кризи за да са готови при ситуация да реагират съвместно