НОВИНИ

Каракачанов обвини Кристалина Георгиева в "болни амбиции" за ООН

"Болните амбиции" на Кристалина Георгиева към поста генерален секретар на ООН и липсата на гръбнак на българската външна политика са основните причини за провалените шансове на Ирина Бокова да оглави ООН. Това коментира пред журналисти в парламента кандидатът за президент на Обединените демократи и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

каракачанов обвини кристалина георгиева болни амбиции оон
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 06.10.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

На практика България се поддаде на внушенията на Меркел, която работеше за всичко друго, но не за българска кандидатура. Георгиева беше издигната, за да попречи на реалната кандидатура на Ирина Бокова, заяви лидерът на ВМРО. Той и Нотев искат премиерът и министърът на външните работи, от една страна, да призоват Георгиева да се оттегли като български еврокомисар, а от друга - да обяснят пред депутатите какво е продиктувало "глупавото решение" тя да смени Бокова като официалната българска номинация.

Красимир Каракачанов: Класирането на официалната, в кавички и неофициална кандидатура показа за пореден път някои неща. Първо, че когато правителството взема подобни решения, без да се консултира сериозно, нито с партиите в парламента, нито с обществото, нито с експерти, се правят грешки. Това е поредната грешка в българската външна политика за последните 25 години.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха под стража военнослужещ матрос отглеждал канабис
Задържаха под стража военнослужещ матрос отглеждал канабис
Борисов: Турция трябва да остане стратегически партньор на Европа
Борисов: Турция трябва да остане стратегически партньор на Европа