НОВИНИ

Каракачанов след среща при Борисов за имиграцията: Ситуацията е под контрол

И в Турция, и в Гърция, сред средите на имигрантите има хора, които организират движение сред тях. Турция още миналата седмица взе мерки, арестувани хора има, в Гърция също се успокои обстановката, но тя може да ескалира, предвид предстоящите празници, идват и европейски избори. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след среща при премиера Борисов, на която бяха обсъдени процесите по активизиране на имигрантите в Гърция и Турция през последните дни. В Министерския съвет присъстваха ръководствата на МВР, на Министерството на отбраната и на армията, които докладваха пред премиера за ситуацията по южната граница.

каракачанов среща борисов имиграцията ситуацията контрол
bnt avatar logo
от БНТ
10:39, 08.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Органите на МВР, гранична полиция, Министерството на отбраната, при поискване, също са в готовност да изпратят допълнително хора и транспортна техника. Ситуацията е под контрол, наблюдава се, каза Каракачанов.

По думите му около граничния пункт "Кулата" ще се предприемат по-сериозни мерки, тъй като там регионът е по-уязвим, в сравнение с планините по границата.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че на този етап ситуацията изглежда овладяна и в Турция, и в Гърция. Проблемът е, че в социалните мрежи вървят фалшиви информации, които способстват за нагласи сред имигрантите да тръгнат към Западна Европа, каза Маринов.

Има усилени дежурства от Гранична полиция, засилено е и присъствието на Жандармерията, разполагат се термо наблюдение, уреди за нощно виждане, за да има възможност за реакция, съобщи още министърът на вътрешните работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Моята музика и Стефан Димитров
АРТ посоки с Галя Крайчовска: "Моята музика" и Стефан Димитров
Временно спират водоснабдяването в някои части на София утре
Временно спират водоснабдяването в някои части на София утре