НОВИНИ

Каракачанов: В момента няма законово основание сделката с ЧЕЗ да бъде спряна

България трябва да промени закона за енергетиката, за да може подобни сделки, както виждате чешката компания ЧЕЗ и някаква българска фирма, в конкретния случай можеше да бъде и друга фирма, си договарят някакви условия, а това касае българските граждани. Това каза в предаването "Панорама" вицепремиерът Красимир Каракачанов.

bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 02.03.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Вицепремиерът коментира, че мрежата на ЧЕЗ е 40% от територията на България, включително и столицата София.

Красимир Каракачанов, вицепремиер: Смятате ли, че е нормално при една подобна сделка държавата да няма думата кой може да бъде купувачът и кой не може.

Трябва да се промени законът за енергетиката и сделки, които касаят подобни ресурси в държавата, в енергетиката, не може да стават без държавата да има отношение, смята Каракачанов. Задължително трябва да има контрол, обясни той.

Сделката с ЧЕЗ може да бъде "изконтролирана", за да има спокойствие в обществото, каза вицепремиерът. Той е категоричен, че в момента няма законово основание сделката с ЧЕЗ да бъде спряна. Държавата в момента, към днешна дата, тази вечер няма абсолютно никакви правомощия, такъв е законът, за съжаление. И затова предлагам да го променим, допълни той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В редица области се ограничава движението за МПС над 12 т
В редица области се ограничава движението за МПС над 12 т
Поледица затвори всички пътища в област Русе
Поледица затвори всички пътища в област Русе