Напрежение в отношенията ни с Македония няма, но в Скопие се самозабравят. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ1 вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той коментира темата, след като вчера заплаши Македония с блокада на членството й в Европейския съюз и НАТО, ако премиерът Зоран Заев продължава да твърди, че има македонски език.

Красимир Каракачанов, вицепремиер, министър на отбраната и лидер на ВМРО: В Скопие се самозабравят и не е лошо от време на време да ги вкарваш в пътя. След подписване на договора през август Скопие възприема една тактика да хитрува и да натрапва съществуването на македонски език не само на своя територия, но и на територията на другите държави.

По думите на Каракачанов, тактиката на Скопие е да бави, да минава времето, без да приемат абсолютно нищо като корекция в своята пропаганда. Кой друг прави това по толкова глупав начин - да дезинтегрираш собственото си общество и да го противопоставяш срещу съседите му, попита риторично вицепремиерът.

Очаквам тази седмица като се събере общата комисия, която трябва да изчиства спорните въпроси в споразумението, да извади автентичните документи, а не тези, които са писали техните професори от Югославия през 60-те години.

Красимир Каракачанов, вицепремиер, министър на отбраната и лидер на ВМРО: Да ми покажат някой автентичен документ, че Самуил е македонски цар, аз ще им се извиня. Само че, Василий II е наречен "българоубиец".

Ние българите сме царе на това сами да си създаваме проблеми, допълни Каракачанов.

Остра реакция на Красимир Каракачанов по повод изказване на Зоран Заев

Остра реакция на Красимир Каракачанов по повод изказване на Зоран Заев

Остра реакция на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод изказване на македонския премиер Зоран Заев пред парламента в Скоп...

По думите му, в момента в "малката" коалиция на Обединените патриоти има затишие, което е благотворно, защото дава време за размисъл и по-умни решения. Компромиси не сме правили, но много нерви изхарчихме, допълни вицепремиерът.

Красимир Каракачанов, вицепремиер, министър на отбраната и лидер на ВМРО: Има две основни теми, по които трябваше по-активно да се работи през годината - едната беше доходите на гражданите, а другата за инвалидните пенсии - на онези хора, които са здрави, а срещу един рушвет са си извадили фалшиви решения за ТЕЛК. Не че не се работи по тях, но е по-бавно.

Вицепремиерът коментира още, че краят на мандата на правителството ще дойде след две години и половина, а нужда от предсрочни избори няма.

Вижте целия разговор с Красимир Каракачанов във видеото!

Каракачанов: Една година "синя каска" - стига толкова

Каракачанов: Една година "синя каска" - стига толкова

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че ако в коалицията на Обединените патриоти има здрав разум, трябва да се явят заедно на предстоящите избори...