НОВИНИ

Каракачанов за коментара на Гешев: Акъл на никого не съм давал

Във Велико Търново министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде висока оценка за проведените от главния прокурор операции с МВР срещу битовата престъпност в цялата страна.

bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 18.02.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По повод изказването на обвинител номер едно от вчера, че политиците трябва да вършат работата, за която са избрани, военният министър отрече да се е намесвал по какъвто и да е начин в работата на прокуратурата.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната: Вижте, аз акъл на никого не съм давал! Като министър на отбраната издавам заповеди на моите подчинени. Акъл и съвети мога да дам на дъщеря ми, ако ми поиска! И аз не обичам някой да ми се бъркат в работата в МО и казах преди един месец, че аз докато съм министър, аз не съм си позволил да използвам армията за политика и няма да позволя докато съм министър в армията да има политически вмешателства и влияния.

По думите на военния министър, напрежението между президента и премиера трябва да приключи с разговор, стискане на ръце и формиране на общи задачи пред всички институции, тъй като другият вариант е протовопоставяне, което е факт в българското общество вече 30 години.

Във Велико Търново министър Каракачанов изнесе лекция за Васил Левски пред студенти от Националния военен университет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП се готви за първите преки избори за лидер
БСП се готви за първите преки избори за лидер
Димитър Манолов: Зелената сделка към момента е заклинание
Димитър Манолов: Зелената сделка към момента е заклинание