В отговор на сигналите военният министър Красимир Каракачанов бил издал заповед на 15 март за събаряне на стената. Снощи се срути част от оградата на бившо военно поделение в Хасково. Един мъж загина, който се движел по тротоара.

Разследването на инцидента е поето от Военна прокуратура.

От Министерството на отбраната, което е собственик на стената-убиец съобщиха, че от 2001 г. теренът е с отпаднала необходимост за Българската армия. В дните преди инцидента е започнала процедура за бракуването на сградния фонд с цел последващо почистване и обезопасяване на района. През годините община Хасково многократно е сигнализирала за опасната стена. В Хасково има и други бивши казарми, чиито стени са опасни и е въпрос на време и те да рухнат, ако не се предприемат мерки.

Установена е самоличността на мъжа, който снощи загина при срутването на ограда на бившото военно поделение на улица "Ком" в Хасково. Той е на 57 години от хасковския квартал "Република".

Човекът е вървял по тротоара, когато при силен порив на вятъра стената рухнала и го затрупала. Разследването на инцидента е поето от Военна прокуратура. От Министерството на отбраната, което е собственик на стената - убиец съобщиха, че от 2001 г. теренът е с отпаднала необходимост за Българската армия. В дните преди инцидента е започнала процедура за бракуването на сградния фонд, с цел последващо почистване и обезопасяване на района.

През годините община Хасково многократно е сигнализирала за опасната стена, поставяни са и обезопасителни ленти, но хората ги късали. Това не е първият инцидент, разказват живеещите в района. Те са категорични, че безхаберието е довело до трагедията. Преди 8 години рухна друга част от оградата, а доста време преди това били затрупани две момичета. В Хасково има и други бивши казарми, чиито стени са опасни и е въпрос на време и те да рухнат, ако не се предприемат мерки.

Мъж загина в Хасково, след като върху него падна ограда от бивше поделение

Мъж загина в Хасково, след като върху него падна ограда от бивше поделение

Мъж загина, след като върху него се срути част от ограда на бивше военно поделение.