НОВИНИ

Караянчева: Банов не трябва да подава оставка преди проверката от прокуратурата

Културният министър Боил Банов не трябва да подава оставка, без вината му да е доказана от прокуратурата. Това заяви пред БНР председателят на парламента и представител на ГЕРБ Цвета Караянчева.

караянчева банов подава оставка проверката прокуратурата
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 30.01.2019
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Тя коментира изнесените от депутата от БСП Елена Йончева даннни, включващи аудио запис, че като зам.-министър преди години Банов незаконно е помогнал на фирма-изпълнител на обществена поръчка да не плати на държавата неустойка от 700 000 лева.

Цвета Караянчева, председател на НС: Много лесно се говори по медиите и много лесно се обвинява. Ако (Йончева) има документи, да ги даде където трябва. Според вас, трябва ли (Банов) да подаде оставка заради медийно изказване? Чудесно е, че прокуратурата се е самосезирала. Нека приключат проверката и след няколко месеца ще има отговор. В момента министър Банов не трябва да си подава оставката.

Караянчева заяви още, че Банов може да бъде изслушан по случая от депутатите, ако някоя парламентарна група го извика чрез съответната процедура.

Председателят на парламента допълни, че е показателно как прокуратурата се е самосезирала по случая "Ало, Банов съм" дори без БСП официално да подадат сигнал.

;

Цвета Караянчева коментира и отчета на президентът Румен Радев за първите 2 години от мандата му, който беше изпълнен с критики към управляващите.

Цвета Караянчева, председател на НС: Очаквах да чуя конкретни предложения и какво той е направил за 2 години. Чух нападки, обиди и спиране на всякакъв диалог между институциите. Няма страх. Нека да направи партия, да почувства партийния живот, да се яви на избори и ако получи подкрепата – да управлява държавата. Работата по една партия не е само да размахваш пръст и да говориш негативно.

Има още много какво да се направи за България, но имиджът на страната в Европа и света е много по-добър след последните 10 години, каза Караянчева и допълни, че са нужни подобрения особено в малките населени места, където не може да се усети солидарност.

Председателят на парламента допълни, че минималната работна заплата и пенсиите се вдигат, но рязко покачване на доходите не може да стане веднага.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха грипна епидемия и в Габровска област
Обявиха грипна епидемия и в Габровска област
България прие План за действие при Брекзит без Споразумение
България прие План за действие при Брекзит без Споразумение