Позицията на нашата страна беше потвърдена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева по време на срещата ѝ с председателя на грузинския парламент Иракли Кобахидзе.

Двустранните отношения са отлични - около тази констатация се обединиха шефовете на двата парламента. За нашата страна и за Европейския съюз Грузия е ключов партньор, включително и за свързването на инфраструктурата на Европа с Азия, като дава за България възможност за диверсификация на доставките на природен газ.

Цвета Караянчева - председател на Народното събрание: Развитието на южния газов коридор и разширяването му в Южен Кавказ и на територията на Грузия са много важни за доставката на каспийски енергийни ресурси за Западна Европа.
Премиерът на Грузия е на официално посещение в България

Премиерът на Грузия е на официално посещение в България

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Грузия Мамука Бахтадзе, който е на официално посещение в България.

Шефът на грузинския парламент оцени високо подкрепата на България както за териториалната цялост, така и за европейската и евроатлантическата перспектива пред неговата страна. Той заяви, че неговата страна е изключително мотивирана да развива съвместни проекти с България, особено по линия на черноморското икономическо сътрудничество.

Иракли Кобахидзе-председател на парламента на Грузия: Ние заедно можем да служим като мост между Запада и Изтока, между Европа и Азия и трябва да се възползваме от потенциала си на такъв мост.

Иракли Кобахидзе разговаря и с българския президент Румен Радев, а утре му предстои среща и с патриарх Неофит.