НОВИНИ

Цвета Караянчева: Опозицията казва само отрицателните неща

В момента - за година и половина - българските граждани така ни подредиха, така управляваме - с коалиционните си партньори. Имаме ръст на икономиката, намалена безработица, намален външен дълг, председатели сме на Съвета на ЕС. Много добри отзиви получаваме за това, което се справяме, проблемът на опозицията е, че тя никога не казва нещата - тя казва само отрицателните неща. Така коментира в предаването "Още от деня" председателят на Народното събрание Цвета Караянчева критиките на опозицията.

bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 02.05.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

"Признайте и нещо положително", призова опозицията Караянчева.

Цвета Караянчева: Те трябва да критикуват, това е работата на опозицията, но в крайна сметка - кажете две три добри неща.

Караянчева коментира, че от опозицията не внасят много законопроекти. "В последно време не съм видяла да внесат", обясни тя.

Цвета Караянчева: Аз мисля, че тези оставки и тези скандали се търсят заради липса на законопроекти, които да внесат, а трябва да има тема, трябва да пълнят телевизионното време, медийното пространство.


;

Абсолютно несъстоятелни мотиви, измислена оставка от едно недоразумение, което можеше да се реши много бързо, много ясно. Така председателят на Народното събрание коментира исканата от БСП оставка на Емил Христов като заместник-председател на НС.

Тя обясни, че никой не отрича, че хората с увреждания имат проблеми, но когато те се използват и биват употребявани за политически цели, "не е достойно".

Цвета Караянчева: Аз мисля, че ако искаме да решим проблемите на хората не е необходимо да правим циркове в парламента, това, което се случи днес.

Опозицията има право да държи сметка на управляващите, но трябва да има диалог, обясни тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димов: Ще опитаме да договорим разделно събиране на отпадъците по плажовете
Димов: Ще опитаме да договорим разделно събиране на отпадъците по плажовете
Казус със заявената оставка на изпълняващия длъжността кмет на район „Младост“
Казус със заявената оставка на изпълняващия длъжността кмет на район „Младост“