НОВИНИ

Караянчева: Освобождението проправя пътя на държавата към нейното възраждане

Освобождението е велика дата в нашата история, която проправя пътя на българската държава към нейното възраждане, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на връх Шипка в разговор с граждани, дошли да почетат паметта на героите, жертвали се за свободата на България.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:43, 03.03.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
караянчева освобождението проправя пътя държавата нейното възраждане

Председателят на парламента, народни представители и стотици българи се изкачиха до Паметника на свободата на заветния връх, за да се преклонят пред подвига на героите. Те участваха в тържественото честване на 140-ата годишнина от Освобождението на страната, съобщиха от Народното събрание.

Трябва да помним, че свободата е привилегия, сподели още Цвета Караянчева. Тя призова да пазим свободата си и да я предаваме на идните поколения, да бъдем разумни и да мислим за бъдещето, защото разделението не помага на никого. Отслужена беше заупокойна литургия в памет на всички воини, загинали за свободата на България. Пред паметника бяха поднесени десетки венци и много цветя.

По-рано председателят на парламента присъства на тържествения благодарствен молебен, отслужен от Негово светейшество Българския патриарх Неофит и Негово светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил в Шипченския манастир „Рождество Христово”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Над 25 души загинаха за седмица ​от студовете в Полша
​Над 25 души загинаха за седмица ​от студовете в Полша
Алексис Ципрас: Няма да има намаляване на данъците в близко бъдеще
Алексис Ципрас: Няма да има намаляване на данъците в близко бъдеще