НОВИНИ

Караянчева: Пакетът „Мобилност“ поставя на изпитание хиляди български семейства

България е една от страните, които ще бъдат най-сериозно засегнати от приетия миналата седмица от Европейския парламент пакет „Мобилност“. Това посочи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в изказване пред Конференцията на председателите на парламенти на страните членки на ЕС във Виена.

bnt avatar logo
от БГНЕС
20:56, 08.04.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света
караянчева пакетът мобилност поставя изпитание хиляди български семейства

Пакетът „Мобилност“ поставя под изпитание хиляди български семейства и застрашава цял един бранш, подчерта тя.

Над 60 000 са домакинствата в България, в които поне един член работи като водач на тежкотоварен автомобил, и пакетът „Мобилност“, освен че застрашава тяхното препитание, излишно подхранва евроскептицизма в навечерието на европейските избори, допълни председателят на българския парламент.

Цвета Караянчева подчерта, че ощетяващият България пакет „Мобилност“ е индикатор за много по-дълбоки и тревожни проблеми, свързани с бъдещето на Европейския съюз.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Стремежът към консенсус по никакъв начин не трябва да предизвиква разделение – и то не по партиен, а по национален признак. Никоя политика на ЕС не трябва да оставя лош привкус за протекционизъм и за рестрикции, които противоречат на основните ценности на ЕС. Разделението на център и периферия, както и Европа на две скорости, са неприемливи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По актуализиран график ще се строи газовата връзка между България и Гърция
По актуализиран график ще се строи газовата връзка между България и Гърция
Столична община ще помага за възстановяване на къщи-паметници на културата
Столична община ще помага за възстановяване на къщи-паметници на културата