Разбира се, тези шест народни представители вече са си заявили, че се отказват от имунитета си и днес последният ще подпише документа, който ще пратим на главния прокурор, за да може да се възбуди наказателно преследване. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод поискания от главния прокурор имунитет на шестима депутати. А по повод проблемите с кворума в Народното събрание, Караянчева коментира, че трудно се работи в такава обстановка.

Цялото интервю с председателя на НС в Сутрешния блок на БНТ гледайте във видеото.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Но като народни представители ние трябва да си вършим работата. Аз мисля, че играта с кворума не носи позитиви нито на опозицията, нито на управляващите и ако колегите, които напускат залата си мислят, че от това ще получат по-голямо одобрение, не, хората очакват ние да работим. Преди два дена казах, че явяването на работа като депутат в Народното събрание е морал и граждански дълг.

Показа се, че няма политически чадър, ако някой е направил, не мога да кажа престъпление, но нещо нередно, коментира председателят на НС. Виждате, че има и народен представител от ГЕРБ и не може да се говори за някакво политическо преследване, според мен, обясни Караянчева.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: В последните няколко месеца виждаме акции, които наистина показват, че не е на мода политическият чадър. Защото ако имаше някакво преследване към определени хора , нямаше да има и народни представители от ГЕРБ.Цацаров поиска имунитетите на шестима депутати​, трима се отказаха доброволно

Цацаров поиска имунитетите на шестима депутати​, трима се отказаха доброволно

Трима от шестимата депутати заявиха, че доброволно ще се откажат от имунитета си, които бяха поискани от главния прокурор. Това са депутатите от БСП и...

"Не добре" - така според нея ще се отрази това върху доверието към НС и рейтинга към него. "Достатъчно ние народните представители допринасяме за това, дебатите се водят на личностна основа", обясни тя.

Ще призова колегите от опозицията да идват на работа, да помогнат за кворума, защото в този парламент не се решават проблемите само на избирателите на ГЕРБ.

Липсата на кворум единствено и само бие по рейтинга на парламента, подчерта Цвета Караянчева и допълни, че "политиката на празния стол не носи дивиденти на никого". Все пак заяви, че нямат притеснение по отношение на кворума. "Мобилизирали сме се", коментира тя.