НОВИНИ

Кариера в България - мисията възможна!

В България има страхотни възможности да се гради кариера. Доказателство за това е форумът "Кариерa в България. Защо не?". Днешното юбилейното издание е за българи с опит и образование в чужбина, които искат да се реализират у нас. Те се срещнаха с над 100 бизнес представители на най-изявените компании у нас. Събитието е под патронажа на Европейския парламент.

БНТ2-София
от БНТ2-София Карина Караньотова
20:00, 05.09.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Всеки, завършил в чужбина, може да си намери работа в България в рамките на месец, смятат вече издигнали се в кариерата млади българи. Опитът в чужбина се цени много, но там не се пробива лесно, защото конкуренцията е много по-голяма. Затова по-лесният начин е да се върнеш у нас, а това вече е тенденция, убедени са организаторите на Организаторите на форума "Кариера в България, защо не?". Все повече висококвалифицирани българи, получили образование в чужбина, търсят възможности за реализация тук. Най-много завърнали се идват от Англия и Германия.

Лилия Костова: "Завърших магистратура преди 6 месеца и тя беше в три държави, Англия, Норвегия и Германия, в момента ми предстои да си намеря работа."

Инициативата "Кариера в България. Защо не?" започва през 2008 година и е по идея на сдружение "Тук-там". Тази година те връчиха и 4 престижни стипендии за образование в чужбина. Една от спечелилите е Лилия Чобанова. Завършила е "Бизнес администрация" в Благоевград, а сега продължава образованието си в БАБСЪН колидж в Бостън, със специалност финансии. Условието е след това да приложи наученото у нас.

Лилия Чобанова: "Това е едно от основните изисквания на фондацията, тя да спонсорира млади българи, които да натрупат важни знания и ценен опит в чужбина, които после да използват в своята кариера в България и по този начин да подпомогнат страната."

По време на миналогодишния форум за кариерно развитие 70% от участниците са намерили подходящ работодател, а 94% от работодателите са намерили хора, които биха назначили на работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Си Цзинпин: Икономиката бележи напредък, но рисковете също се увеличават
Си Цзинпин: Икономиката бележи напредък, но рисковете също се увеличават
Възстановка в град Съединение за празника
Възстановка в град Съединение за празника