НОВИНИ

Кариерен форум в Благоевград помага на студенти в търсенето на работа

Кариерен форум помага на студенти в търсенето на работа. Инициативата е на Кариерния център към Югозападния университет в Благоевград. Основната цел е студентите да се реализират на пазара на труда, а работодателите да се срещнат със своите бъдещи служители.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Аксения Ангелова
17:40, 09.05.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Все по-голяма част от студентите съчетават лекциите с временна работа. Тя обаче им осигурява средства за покриване на ежедневни нужди, но не и за бъдеща реализация.

Алими Сангов, студент:
„Доста трудно е, след като завършат, да намерят работа по специалността си, защото всички търсят да имаш някакъв стаж, но след като завършиш, за да имаш стаж, трябва някой да ти даде първата крачка.”

В помощ на тези студенти е създаден кариерен форум, който им позволява да се срещнат с работодатели и да започнат работата, която искат.

Мариета, представител на фирма:
„Имаме стажантска програма, която е много добре организирана. На тази стажантска програма разчитаме да дойдат хора, които след това да продължат кариерата си в компанията.”

Да се реализираш успешно не е лесно, но не е и невъзможно, казва Милена Н’гуен. Тя вече има собствена модна линия.

Милена Н’гуен, дизайнер:
„Човек, колкото и да е добър, трябва някой да го забележи. Така че мисля, че е от полза да има повече такива събития за студентите, както и за дизайнерите.”

Студентите са категорични, че трябва да има повече такива форуми.

Алими Сангов, студент:
„Такива инициативи, когато се инициират и организират, ни дават възможност да се запознаем с едни изключителни личности, които са една крачка пред нас.”

Ден на кариерата се провежда за седма поредна година в Югозападния университет и все повече студенти успяват да намерят работа при срещите си с работодатели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Без Деня на победата Европа нямаше да е същата
Румен Радев: Без Деня на победата Европа нямаше да е същата
Федерика Могерини: Бъдещето на ЕС е от значение за целия свят
Федерика Могерини: Бъдещето на ЕС е от значение за целия свят