НОВИНИ

Каракачанов и европейските консерватори с единна позиция за мигрантската криза

Вицепремиерът Красимир Каракачанов запозна зам.-председателя на европейските консерватори с приоритетите на България по време на европредседателството ни на среща, която се проведе в Министерския съвет.

Николай Минков
от Николай Минков
18:10, 20.11.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Вицпремиерът Кракачанов е запознал Роберт Зиле с приоритетите на България за европредседателството ни, а това са интреграцията на Западните Балкани и сигурността по границите на ЕС, както и борбата срещу нелегалната миграция.

Вицепремиерът Каракчанов подчерта, че позицията му съвпада с тази на евроконсерваторите за проблема с мигрантите.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Споделям мнението на колегите от групата на консерваторите и реформистите, че промените в Дъблинския регламент трябва да са в посока, в която се върви в момента, точно обратната посока към това да не се задължават европейските държави да приемат мигранти по квоти, да се налагат глоби и т.н.. Европа има нужда от политическа сила с утвърдени традиции, ценности, религия и култура.
Роберт Зиле, зам.-председател на групата на Еворпейските консерватори и реформисти: За мен е голяма чест да бъда тук в София. Ще използваме възможността преди утрешната среща да проведем разговори на политическо ниво с нашето европейско семейство. Обсъдихме въпросите, които подчерта министърът на отбраната за българското председателство, както и много други належащи въпроси. Британската консервативната партия ще напусне нашето европейско семейство след Брекзит, но Европа има нужда от нашата група.

Евродепутатът Ангел Джамбазки, който е част от евроконсерваторите, обясни, че техен приоритет е защитата на българските превозвачи и на техните колеги от Източна Европа от дъмпинга на западноевропейските транспортни компании.

Ангел Джамбазки, евродепутат: И това е нашият интерес - транспортните работници, шофьорите , превозвачите, да не бъдат в обхвата на директивата за командированите работници, която ги принуждава да се прибират на три седмици, да не почиват в кабините и т.н.

Джамбазки уточни, че пряко от проблема с командировъчните на транспротните работници в Европейския съюз са засегнати 66 хиляди български шофьори и спедитори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паркинг за 63 автомобила откриха в Тракия
Паркинг за 63 автомобила откриха в "Тракия"
Отвориха за движение тунел „Витиня“ на автомагистралата „Хемус“
Отвориха за движение тунел „Витиня“ на автомагистралата „Хемус“