Карловсокото село Столетово е без кмет вече година и половина. От община Карлово казаха, че до момента Тодор Иванов не е информирал администрацията защо не е на работа. Той беше избран от листата на ГЕРБ на местните избори през 2015-та година. Общинското ръководство на партията оттегли доверието си от него.

Столетово, Карлово

Жители на село Столетово не са виждали кмета от миналата година, но казаха, че задълженията си не изпълнявал вече година и половина.

Лиляна Колева: От много време не съществува в кметството... неговите отговорности ги поема секретарката, просто винаги към секретарката се обръщаме.
Радка Цачева: Ако аз един ден не отида, ще ме изгонят и няма оправдание, а пък вижте той колко време го няма и доколкото знам си получава и заплатата.

Близки на кмета казаха, че не знаят къде е. В селото обаче се говори, че той е извън страната.

Лиляна Колева: Аз знам, че е извън граница от много време, за туй не бил на работа.

Секретарката на кметството потвърди, че кмета не идва на работа повече от година и това се отразява върху административното обслужване на хората. Местните хора очакват, кметът да си подаде оставката. Ако до понеделник, когато изтича законовия срок, Тодор Иванов не се яви на работа, община Карлово ще уведоми Общинската избирателна комисия за прекратяване на неговия мандат.

Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово: Да внеса предложение в общинския съвет да се избере временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Столетово, да се сезира ЦИК и президента на републиката да насрочи извънредни избори в срок от 3 месеца.

Общината обмисля да сезира и органите на реда, ако Иванов продължава да бъде в неизвестност.