Зрелищно карнавално шествие заля улиците на Габрово тази вечер. То е кулминацията на Международния фестивал на хумора и сатирата в града. Още за празничната атмосфера там сега ще научим от нашия репортер Ралица Маринова.

Над 3400 са участниците в 19-то поред карнавално шествие в Габрово. Те се представиха в 74 картини по дългото близо километър трасе. Карнавалът тази година преминава под мотото „Да изкукуригаме от смях“. Начело на шествието беше платформа с голяма черна котка – символа на града. По традиция кметът Таня Христова отряза опашката ѝ с огромна ножица и поведе шествието. В карнавалното веселие се включиха малки и големи, преоблечени като животни и приказни герои. За празничното настроени се погрижиха много улични артисти с циркови представления, пърформанси с карнавални маски и живи статуи.

И макар че шествието е към края си, Международният фестивал на хумора и сатирата в Габрово продължава с пълна сила. В момента концерт на голямата сцена на площад „Възраждане” е събрал звезди като Pavell & Venci Venc’, Графа, Михаела Филева и Ъпсурт.

По-късно тази вечер и в нощта срещу неделя фестивалът ще продължи със светлинно шоу на Цирк де ла Люлин. То е част от програмата на пилотното издание на Международния фестивал на за градски изкуства и щастие 6Fest (шестфест). Организаторите на празника са подготвили и 3D мапинг, празнични илюминаци, концерт на БТР и DJ парти.