НОВИНИ

Картички до престъпници на сайта на Европол

Европол разпрати днес 21 пощенски картички на най-издирваните престъпници на континента, в които ги приканва да се върнат в родните си страни.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
15:22, 04.08.2017
Чете се за: 00:52 мин.
По света

Нетрадиционната кампания на Европейската полицейска служба цели да напомни на хората да бъдат внимателни по време на ваканцията си и да сигнализират, ако по време на пътуванията си разпознаят някои от получателите на картичките. Сред тях е и 44-годишният Ивайло Митев - Свинята, издирван за убийство и причиняване на тежка телесна повреда.

"Хей, Ивайло, имаме малка изненада за теб. Върни се бързо и няма да съжаляваш. До съвсем скоро надяваме се, полицията" - това пише на картичката, адресирана до българина Ивайло Митев, на която има и белезници във формата на мартеница, украсени с български рози и шевици.

Докато много от нас се радват на заслужена ваканция през лятото, престъпниците не си почиват, не е ясно и къде пребивават, казват от Европейската полицейска служба. Те напомнят обаче, че курортите и местата, където има много туристи са популярно място за укриване. Може би те са избрали същата дестинация като вас, предупреждава Европол и призовава гражданите да се обадят, ако разпознаят някой от издирваните.

Лятната кампания с пощенските картички е част от по-голяма кампания на Европейската полицейска служба за популяризиране на най-издирваните престъпници в Европа. Пред януари миналага година Европол пусна специален сайт, на който могат да се видят обявените за издирване в Европа. Гражданите могат да оставят и сигнал, дори анонимен. В този сайт фигурира и още един българин - Светозар Валентинов Стоилов, издирван за убийството на студента по медицина Стоян Балтов.

За година и половина сайтът на Европол има 2, 5 милиона уникални посещения. Благодарение на кампаниите до сега са заловени 36 души, 11 от които след съобщения, оставени на уебсайта www.eumostwanted.eu.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Крайморска Добруджа протестираха срещу Натура 2000
Жители на Крайморска Добруджа протестираха срещу Натура 2000
16 миньори липсват след наводнение в диамантена мина на „Алроса”
16 миньори липсват след наводнение в диамантена мина на „Алроса”