НОВИНИ

НЗОК: Няма никакъв икономически ефект от пръстовия идентификатор

Ако пръстовият идентификатор остане, има опасност да блокира информационната система на касата. Това заяви управителят на здравната каса, след среща на всички страни по делото във Върховния административен съд срещу пръстовия идентификатор. Всички страни са се обявили срещу оставането му, но предпочитат да изчакат решението на ВАС.

bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 10.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Няма никакъв икономически ефект от използването на пръстови отпечатъци в болниците - твърди управителя на касата. Така д-р Глинка Комитов опроверга твърденията и на двамата министри - и на Москов, според който има спестени 15 милиона и на д-р Семерджиев - според който разходите в системата са се увеличили.

д-р Глинка Комитов - управител на НЗОК: Аз и досега ви казвам няма спестени 15 милиона тези данни бяха първите 15 милиона ноември, които са верни тези данни които ги даде министър Москов, но това са ежедневни отчети които не можем да направим обобщение дали действа или не и какъв ефект има от идентификатора. Както са верните данните и на сегашния министър Илко Семерджиев, защото той е на по-голяма база. Значи икономически ефект казах началото че е недостатъчно са тези два месеца и нещо, е са или те са два месеца като окончателен период, а трябва да минат три дори 6 месеца но не забелязваме такъв - нито редуциране на хоспитализациите повтарям нито редуциране на хоспитализации те нито икономически ефект към този малък период. Не можем да кажем точно че точно тази система дава ефект тъй като няма икономически ефект и намаление на хоспитализациите можем да кажем че ефектът е нулев, но не може да кажем че е обратен.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев назначи съветници в екипа си ​
Румен Радев назначи съветници в екипа си ​
Ръкописът остава
Ръкописът остава